Webinar Groene huisvesters en circulaire sloop: 31 maart (10-11.30 uur)

Hoe kan jouw corporatie bijdragen aan het sluiten van de materialen cirkel en meer circulair werken. Hoe betrek je daar je huurders, collega’s en de ketenpartners bij. Graag gaan wij daarover het gesprek met jou aan.

Gerrolt Ooijman, directeur-bestuurder gaat in op hoe Wonion werkt aan circulariteit. Hoe betrek je huurders en draag je bij aan de acceptatie van tweedehands materialen. Hoe betrek je collega’s en werk je hier samen aan in de keten. Wonion werkt samen met Insert om massa te maken en materialen toe te passen bij onderhoud, renovatie en nieuwbouw.

 

René Plaggenburg, directeur Dusseldorp Infra sloop en Milieutechniek en voorzitter van Insert gaat in hoe materialen opslagplaatsen helpen bij het sluiten van de materialen cirkel. Deze zogenaamde hubs zoals voor hubs voor bijvoorbeeld plafonds, sanitair of deuren worden gevoed met bouwmaterialen afkomstig van onder andere corporaties. Corporaties nemen daarnaast materialen af die opnieuw toegepast worden. Het start bij circulair slopen en een samenwerking in de keten die ervoor zorgt dat de materialen weer goed gebruikt worden.

 

Klik hier om aan te melden