2023/4/18 - Insert organiseert eerste Circulaire Safari

Om herbruikbare materialen te oogsten uit een slooppand moet je er altijd vroeg bij zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk en vaak vis je achter het net. Daarom organiseert Insert een Circulaire Safari samen met Woonin, Ingenieursbureau BOOT & BNI. Een eenvoudige manier om materialen te selecteren nog voor deze uit het gebouw verdwenen zijn.

 

Een simpel concept
Het concept van een Circulaire Safari is simpel. Je struint door een kantoorpand dat gesloopt of gedemonteerd gaat worden. Via een speciale app kun je met een foto aangeven welke materialen of producten je graag wilt hebben. Insert zorgt er vervolgens voor dat de sloper deze materialen netjes demonteert zodat jij ze kunt gebruiken in een nieuw project.

 

Zadelstede Nieuwegein
De eerste safari vindt plaats op 13 april in Nieuwegein. Zadelstede is een kantoorpand van Woonin uit 1983 met hoogwaardige inbouwpakketten. Met een oppervlakte BVO van bijna 8500 m2 verdeelt over 5 bouwlagen zijn er heel veel materialen beschikbaar die goed bruikbaar zijn in nieuwe projecten. Het gaat niet alleen om inrichting zoals meubilair, maar ook bouwmaterialen, installatiemateriaal en nog veel meer.

 

Samenwerking
Met deze samenwerking tussen Insert, BOOT, Woonin en BNI willen we circulariteit op de kaart zetten om de cirkel rond te maken. Samen brengen we het circulaire gedachtegoed onder de aandacht bij de volledige keten, van zowel aannemers, slopers als (interieur) architecten.