2022/2/1 - 'Jurist doet WAT': bevorder circulariteit door terugnamegarantie

Het initiatief  ‘Jurist doet WAT’ betekent dat iedere jurist(e) vanuit zijn of haar eigen (juridische) expertise iets kan bijdragen aan de verduurzaming van de economie en de maatschappij. Als onderdeel van ‘Jurist doet WAT’ zijn zes zogeheten ‘Klimaattafels’ (werkgroepen van juristen) aan de slag gegaan om met concrete (juridische) voorstellen te komen die kunnen bijdragen aan verduurzaming. De Klimaattafel Gebouwde Omgeving heeft in dat kader een artikel geschreven dat concrete suggestie bevat hoe partijen de circulariteit in de gebouwde omgeving kunnen bevorderen door het overeenkomen van een terugnamegarantie.

 

‘Jurist doet WAT’ is een initiatief van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) en het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen (OO&R).

 

Klik hier voor het gehele artikel

 

bron:
Nederlands Juristenblad
“Circulair Bouwen, Hergebruik van bouwmaterialen en installaties bevorderen met een terugnamegarantie”
Rik Aertsen (ING), Kristel Heemrood- Van Dijk (Triodos Bank), Pernille van der Plank (Houthoff/UU), Werner Runge (Allen & Overy), Coen Thomas (Stek Advocaten), Karen Sanderse (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)