2023/2/7 - Circulair delven Prinsenhof wint Circular Award

Circulair delven Prinsenhof wint Circular Award
Tijdens de opening van de Week van de circulaire economie won ons project Circulair delven Prinsenhof de landelijke Circular Award in de categorie ‘pubic’! Een mooie erkenning voor dit unieke project. Gedeputeerde Helga Witjes nam op 6 februari 2023 de prijs in ontvangst.

Voor de awards werd gezocht naar innovatieve projecten en producten van ondernemingen en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland. De Circular Awards zijn prijzen voor de meest impactvolle circulaire projecten, organisaties én personen. De Circular Awards worden georganiseerd door het Versnellingshuis Nederland Circulair! en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Van sloopafval naar hergebruik
Door de komst van het nieuwe Huis der Provincie in Arnhem, werd het provinciale kantoorgebouw Prinsenhof A overbodig. Het gebouw was moeilijk te renoveren en stond leeg. Daarom is dit gebouw gesloopt. Maar niet zomaar. We kozen voor een duurzame manier van slopen en bouwen: circulair delven. In 2022 is het oude kantoor zorgvuldig uit elkaar gehaald, zodat het zo goed mogelijk kan worden hergebruikt. Vrijwel alle vrijkomende materialen krijgen een nieuw leven in nieuwbouw. Vooral het grootschalige 1 op 1 hergebruik van betonelementen is baanbrekend. Maar liefst 92% van het gebouw wordt opnieuw gebruikt. Zo verminderen we het gebruik van nieuwe grondstoffen en besparen 2.400 ton CO2.